Waar woon ik?
Iedereen van een zekere leeftijd kent het spelletje 'Wie ben ik?'. Relevanter is tegenwoordig de vraag: 'Waar woon ik?'. Vraag een gemiddelde Rotterdammer of hij binnen- of buitendijks woont en hij heeft waarschijnlijk geen idee.
Iedereen van een zekere leeftijd kent het spelletje 'Wie ben ik?'. Relevanter is tegenwoordig de vraag: 'Waar woon ik?'. Vraag een gemiddelde Rotterdammer of hij binnen- of buitendijks woont en hij heeft waarschijnlijk geen idee.
Het was voor de 220 medewerkers van de Vereende gisteren zover: ze verhuisden van Rijswijk naar het gebouw van het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Een regenbui gooide vorig jaar roet in het eten, waardoor bij de verbouwing aan de bovenste etages van het pand flinke waterschade ontstond.
De inboedelverzekering met allrisk-dekking leek voor klanten van ASR bijna een kat in de zak. Toen het stel waterschade had in zijn appartement besloot de verzekeraar desondanks niet uit te keren. ASR bleek wat andere opvattingen te hebben over alle risico's. De geschillencommissie van Kifid floot de verzekeraar terug.
Een klant van Klaverblad dacht ongemerkt twee keer dezelfde schade aan een laminaatvloer te kunnen claimen. De verzekeraar had de man snel door. Niet zo gek, want hij had geen enkel bewijs voor het herstel.
Een klant van Interpolis voelt zich flink gedupeerd nadat hij zaken heeft gedaan met het schadeherstelbedrijf van Interpolis. Hij ging voor veel geld het schip in nadat hij het advies kreeg de dakbedekking te laten vervangen na een waterschade. De oorzaak lijkt ergens anders te liggen. Echter vergoedt het Achmea-label de mogelijk onnodig uitgevoerde dakvervanging niet. Terecht vindt de geschillencommissie van Kifid.
De 220 medewerkers van de Vereende hadden eigenlijk al van Rijswijk naar Den Haag verhuisd moeten zijn. De verbouwing van de etages bovenin het pand van het Verbond van Verzekeraars was bijna afgerond toen tijdens een regenbui het water plotseling met bakken naar binnen liep. De schade loopt in de tonnen, maar is volgens de branchevereniging van verzekeraars gelukkig verzekerd. Wie van hun leden over de brug moet komen is nog niet bekend.
Als de polisvoorwaarden van een verzekeraar niet duidelijke genoeg zijn, dan mag een verzekerde ervan uitgaan dat de polis dekking biedt. Dat heeft het College van Beroep van Kifid bepaald. Consumenten hadden een klacht ingediend over de inboedelverzekering van Unigarant. Die wilde na gemelde waterschade niet uitbetalen, maar moet dat nu toch doen.
Een pand in Rotterdam is opgedeeld in twee appartementen. De beide eigenaren hebben samen een VvE voor de gemeenschappelijke delen van het gebouw. Na een lekkage ontstaat er waterschade aan de laminaatvloer in één van de twee appartementen. De eigenaar stelt de VvE aansprakelijk. Verzekeraar Interpolis wil maar de helft vergoeden, maar wordt teruggefloten door Kifid.
De beurspolis wordt in Valkenburg tegenwoordig met argusogen bekeken. Verschillende ondernemers met zo'n polis liepen twee jaar geleden tegen een muur op toen bleek dat er provinciaal en in volmacht wel uitgekeerd werd, maar in beurs niet. AM belde met twee lokale adviseurs om te peilen hoe het nu gaat. "Het sentiment is wel om."
Nederlanders zijn na de overstromingen in Zuid-Limburg beter verzekerd tegen waterschade. Echter zijn nog lang niet alle ondernemers en huishoudens voldoende verzekerd tegen overstromingen, meldt NU.nl.