Een tas en toilettas van Louis Vuitton, een bril van Cartier en een setje Airpods. Deze spullen zouden onder meer in de tas van de vrouw hebben gezeten voor de straatroof. Maar nadat Achmea het bewijs van de aankopen doorneemt, blijkt de toilettas met een cadeaubon te zijn betaald. De verzekeraar doet nader onderzoek en ontdekt dat de toilettas groter was dan de tas die de vrouw als gestolen had opgegeven.
Andere kleur
Toen Achmea haar hierop wees, zei ze de verkeerde nota te hebben gestuurd. Maar in de juiste nota die ze vervolgens stuurde, ging het ineens om een bruine toilettas en niet om een zwarte zoals eerder aangegeven. Achmea besluit om de betaalbewijzen van de tas en toilettassen aan Louis Vuitton voor te leggen. En wat blijkt, de betaalbewijzen zijn vervalst.
Marktplaats fraude
Ook bij Bol.com wordt navraag gedaan over de Airpods en blijkt dat de aankoop van de vrouw niet herleid kan worden. Achmea vergoedt de schade niet en neemt haar gegevens op in het Incidentenregister en het Extern Verwijzingsregister. De vrouw verdedigt zich nog door te zeggen dat ze zich heeft vergist in de aankopen van de toilettas en de Airpods. Ze zou deze spullen via Marktplaats hebben gekocht en zelf het slachtoffer van fraude zijn geweest.
Integriteit
Kifid gelooft de vrouw niet en oordeelt dat ze wel degelijk heeft geprobeerd om haar verzekeraar te misleiden om zo een hogere schade-uitkering te krijgen. Het feit dat ze bovendien als analist voor een grote bank werkt, maakt het voor de commissie juist erger. De vrouw had niet alleen beter moeten weten, ze hoort ook nog eens integer te handelen en de integriteit van de bank niet in gevaar te brengen.