DTC Lease
ARAG ook in productenpalet Lemonade
Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG gaat samenwerken met Lemonade, het digitale verzekerings-bedrijf. In het productenpalet van Lemonade wordt nu ook een rechtsbijstandverzekering van ARAG opgenomen.
Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG gaat samenwerken met Lemonade, het digitale verzekerings-bedrijf. In het productenpalet van Lemonade wordt nu ook een rechtsbijstandverzekering van ARAG opgenomen.
De afgelopen maand trokken vooral het vertrek van Linn Musters bij Bovemij Verzekeringen en de mededeling dat VLC & Partners in 2025 een vestiging opent in Eindhoven veel lezers. 'Groei' was sowieso het toverwoord voor oktober, getuige de eveneens hoge posities van onder meer Licent, Zego en Lemonade op onze maandelijkse ranglijst.
Insurtech Lemonade heeft de omzet vorig jaar in Europa ruim verdubbeld, maar volgens Head of Europe Ron Voortman zal de groei dit jaar nog indrukwekkender zijn. De laatste twee jaar stonden in het teken van het opstarten van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en het groeien van de Franse markt, maar de komende periode wordt de focus ook weer naar het Nederlandse bedrijf verlegd.
Adfiz-directeur Enno Wiertsema kon het naar eigen zeggen niet laten om te reageren op de blog van Arno Onink, eigenaar van Trend-Rx, op AMweb. "De fintechs van Lemonade begrijpen het dus wel als ze hun klanten de hulp van een adviseur gunnen."
Een klant van Lemonade moet zelf opdraaien voor de stormschade aan haar zonnepanelen, omdat die niet gedekt is onder de inboedelverzekering. Wel is de verzekeraar bereid om schade aan voertuigen van haar buren te vergoeden. Echter, moet dan vaststaan dat de vrouw aansprakelijk is. Daar lijkt het niet op.
Schutterende hypotheekadviseurs. Ze zijn er in het hele land. Ze hebben de twijfelachtige eer om veel ruimte op te eisen in de top 10 van meest gelezen Kifid-kwesties op AMweb in het afgelopen jaar.
Tijdens de Conference League-finale AS Roma - Feyenoord parkeerden klanten van Lemonade hun auto in het centrum van Rotterdam. Twee Louis Vuitton-tassen, een zonnebril en armband van hetzelfde merk, plus een setje chique Louboutin-schoenen werden gestolen. De verzekeraar keerde niet uit. Tot woede van de klanten, die zich bovendien niet serieus genomen voelden omdat Lemonade hen met hun voornaam bleef aanspreken.
Vorige week streek het Money20/20-circus weer neer in Amsterdam. Toen sommigen nog dachten dat Ralph Hamers een visionair bestuurder was, draaide de fintech-hypemachine op Money20/20 op zijn hardst. Het jaar 2020 zou het magische jaar worden waarin legacy banken en verzekeraars naar adem happend op de grond zouden liggen en big en small tech de financiële dienstverlening een lesje zouden leren. Dat de naam van het evenement nog steeds het jaar 2020 bevat, is nu eerder een illustratie van een gebrek aan vooruitgang.
Kunstmatige intelligentie en persoonlijke aandacht lijken niet altijd hand in hand te gaan, maar bij Lemonade bewijzen ze het tegendeel. De inzet van AI zorgt er juist voor dat medewerkers meer tijd hebben om klanten gerichter en beter te bedienen. Dat vertellen Eline de Wit en Ron Voortman, Country Manager EU en Head of Insurance EU van de digitale inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeraar.
Op deze plek ben ik altijd erg kritisch over de insurtech-sector. Veel geblaat weinig wol lijkt het belangrijkste adagium van de gemiddelde insurtech. Nederlandse verzekeraars doen het bovendien gewoon heel aardig met hun digitalisering. Voor techbedrijven die de verzekeringsmarkt met standaardproducten even denken te herschikken is daarom weinig plek op de Nederlandse markt. Zo bedraagt het bruto premievolume in Nederland van Lemonade eind 2021 nog altijd slechts 864.000 euro (nee, er ontbreken geen nullen).