Hoe fit bent u als ondernemer nu echt?

Hoe fit bent u als ondernemer nu echt?

Uw gezondheid is de basis. Zowel van uzelf als van uw bedrijf. Maar hoe fit bent u als ondernemer nu echt? Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Een fysiofitheidsscan kan uitkomst bieden. Zelfstandig stukadoor Menno de Bruin (48) probeerde het uit. Wat betekende dat voor zijn bedrijf?

“Zo’n acht jaar geleden besloot ik om samen met twee oud-collega’s een stukadoorsbedrijf te beginnen. Mijn eigen onderneming starten is nog altijd een van mijn beste beslissingen ooit geweest. De vrijheid die je hebt, daar kan niks tegenop."

Veel sporten om mijn hoofd leeg te maken

Flexibele werktijden zijn belangrijk voor me. Ik heb namelijk ook nog een druk leven buiten mijn werk. Mijn vriendin en ik hebben drie kleine kinderen. En daarnaast houd ik enorm van sporten. Ik doe twee keer in de week aan crossfit, en daarnaast voetbal ik. Niet op een hoog niveau hoor, gewoon recreantenvoetbal. Dat doe ik twee keer per week. Gezellig met de jongens een balletje trappen. De perfecte manier om mijn hoofd leeg te maken na een drukke dag.”

Toename van lichamelijke klachten

“Met al dat gesport van mij zou het dus wel goed moeten zitten met mijn fitheid. Maar de laatste tijd begon ik daaraan te twijfelen. Misschien komt het omdat de 50 in zicht is, geen idee. Maar de laatste paar voetbalwedstrijden op zaterdag gingen moeizaam. Ik kreeg om de haverklap kramp. En als ik mijn dochtertje van 2 jaar uit bed wilde halen, ging dat niet meer zo soepel. Zij slaapt op zolder, en telkens die drie steile trappen van onze bovenwoning omhoog… Dat kostte me toch steeds meer moeite. Tijdens een derde helft bij de voetbal raakte ik aan de praat met een van mijn teamgenoten. Hij heeft een eigen bouwbedrijf en kent de klappen van de zweep als zelfstandig ondernemer. Ik zei dat ik me een beetje zorgen maakte. Mijn lichaam is mijn werktuig, of beter gezegd: mijn bedrijf. Als ik ziek word, heeft dat grote gevolgen voor mijn onderneming. En ook voor mijn gezin. Mijn voetbalvriend suggereerde dat ik eens een vrijblijvende en kosteloze fitheidsscan moest doen. Dat had hij zelf ook gedaan, via zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. En was daar erg tevreden over. Misschien was het ook iets voor mij?”

Praktische tips voor meer fitheid

“Onder het motto ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, besloot ik mijn collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering in te schakelen. Dat bleek verrassend simpel te zijn. Ik keek op de site naar preventieve diensten, vond een fysiotherapeut bij mij in de buurt en maakte een afspraak. Vrij snel kon ik hier terecht voor een fitheidsscan. De test viel me alles mee. En ook niet onbelangrijk: de uitslag nog méér. Ik bleek gelukkig ‘in goede staat’ te zijn. Wél waren er wat aandachtspunten voor me. De fysiotherapeut legde uit dat ik met vier keer in de week sporten vrij veel van mijn lichaam vraag. Naast dat ik ook nog eens een fysiek zwaar beroep heb. Wat in principe allemaal prima moet kunnen. Maar het is wél zaak om met wat meer zaken rekening te houden, aldus de fysio. Zo is het in mijn geval handiger om meer aan mijn houding en core te werken. Hij raadde me Pilates aan, of anders oefeningen die mijn rug en buikspieren ondersteunen.”

Weer soepel aan het werk

“Inmiddels zijn we enkele maanden verder. En ik moet zeggen: ik voel me goed! In de sportschool waar ik crossfit, zit ook een uitstekende Pilates-studio. Dus daar heb ik me maar eens in begeven. Het mooie is: ik merk écht dat het helpt. Ik voel me zoveel sterker en bovenal: fitter. Een prettige gedachte, want ik wil gewoon lekker door kunnen blijven gaan. Met sporten, maar zeker ook met het werk met mijn twee partners. En ook niet verkeerd: de fitheidsscan was kosteloos. Ook verzekerde de fysio me dat de uitslag van de test niet doorgespeeld werd naar mijn verzekeraar. Dat gaf me toch wel een veilig en goed gevoel. Dus ja, ik kan het iedereen zeker aanbevelen!”

Herkenbaar? Voorkomen is beter dan genezen

De Collectieve AOV van Avéro Achmea kan dan ook een uitkomst zijn voor uw relaties, zowel inventief als preventief. Meer weten? Bekijk hier alle informatie over onze Collectieve AOV.

Dit is een partnerbijdrage van Avéro Achmea. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Avéro Achmea.

Vertrouwen in financieel advies? Onbetaalbaar!

Vertrouwen in financieel advies? Onbetaalbaar!

Ik liep van de week door de supermarkt toen ik dacht aan mijn werk als financieel adviseur. Misschien kwam het omdat ik bijna 1 euro voor een paprika eigenlijk wel wat gortig vond. En dat ik nadacht over al die mensen die steeds meer moeite hebben om iedere avond een - gezonde! - betaalbare maaltijd op tafel te zetten.

Zo ziet onze wereld er in 2040 uit

Zo ziet onze wereld er in 2040 uit

We hebben nog steeds geen vliegende auto's. Maar we zijn wel dichtbij! We kunnen met onze ogen dicht inparkeren. We maken alvast een logeerkamertje klaar voor onze huisrobot. En we vliegen dan wel nog niet naar kantoor, maar wel naar Mars.

De toekomst van sociale zekerheid in Nederland

De toekomst van sociale zekerheid in Nederland

Het socialezekerheidsstelsel in Nederland staat onder druk. Dat is de conclusie van een drukbezochte paneldiscussie, georganiseerd door Avéro Achmea. Op een rijksbegroting van bijna 434 miljard euro bedragen de kosten voor sociale zekerheid met 110,9 miljard ruim een kwart van alle overheidsuitgaven. Onder leiding van debatleider en presentator Maarten Bouwhuis gingen op de laatste dag van januari 3 topexperts in het sociale domein met elkaar in debat. Volgens Marjol Nikkels, Walter Lammerse en Janthony Wielink is de opdracht voor een nieuwe regering duidelijk: "Doe nou eindelijk eens iets aan dat onhoudbare toeslagensysteem."

Life events van invloed op advies: BAVAM beweegt mee

Life events van invloed op advies: BAVAM beweegt mee

Financieel advies is een ruim begrip. Ook de voorbereiding op life events als scheiding en overlijden vallen eronder. De BAVAM beweegt daarin mee. Onlangs ontwikkelde de Vereende voor haar aansprakelijkheidsverzekering een aantal nieuwe clausules, waaronder 'adviseren over vergoedingsrechten en het vastleggen daarvan'.