Advieskosten uitvaartfinanciering stijgen niet opvallend genoeg (wat zijn de prijzen?)

Advieskosten uitvaartfinanciering stijgen niet opvallend genoeg (wat zijn de prijzen?)

Jaarlijks brengt Monuta de advieskosten voor de financiering van uitvaartkosten in kaart. Opvallend is dat de gemiddelde advieskosten in 2022 nagenoeg gelijk blijven aan de tarieven in 2021, terwijl veel diensten en producten in ons land een flinke prijsstijging laten zien.

De stabilisatie van het gemiddelde adviesbedrag houdt inmiddels al zo’n 3 jaar aan en ligt sinds 2020 net boven de 90 euro. Vorig jaar werd gemiddeld €92,20 euro gefactureerd. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger Monuta, die de tarieven over 2022 analyseerde.

Bekijk hier de gemiddelde kosten:

(klik op de afbeelding voor groter beeld)

Uitvaartfinanciering bespreekbaar maken belangrijk

Voor een grote groep mensen is het essentieel om de financiering van een uitvaart in een adviesgesprek bespreekbaar te maken.
Ruud van der Wal, Manager Intermediaire Distributie bij Monuta: “Vanuit onze overtuiging dat het goed is om open te zijn over afscheid, benoemen wij altijd dat het onderwerp aandacht verdient. Daarmee neemt men nabestaanden immers de financiële zorg van een uitvaart uit handen. Wij ondersteunen adviseurs graag bij het geven van advies rondom uitvaartfinanciering. Daarom verzorgden wij in het afgelopen jaar 20 workshops voor meer dan 250 adviseurs om hen te ondersteunen bij de advisering.”

Rustiger hypotheekmarkt biedt kansen

Van der Wal voegt toe dat er mogelijkheden liggen voor adviseurs. “De rustiger hypotheekmarkt en het feit dat Monuta recent de verzekeringspremie heeft verlaagd bieden mooie kansen om het onderwerp in een adviesgesprek aan te kaarten.”

Over de analyse

Intermediairs die offertes opmaken en aanvragen bij Monuta indienen, hebben de mogelijkheid hun advieskosten te laten afdrukken op de offerte of aanvraag. Van deze advieskosten maakt Monuta ieder jaar een analyse.

.

Dit is een partnerbijdrage. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Monuta.

.

Slot Letselschade en Monuta ontzorgen nabestaanden na ongeluk

Slot Letselschade en Monuta ontzorgen nabestaanden na ongeluk

"Ik klap mijn laptop dicht. Het was een intensieve dag die gepaard ging met vele emoties en ik voel mij voldaan. Ik zal het niet ontkennen: een goed gevoel. Dit is waarom ik mijn werk zo mooi vind." Advocaat Coen de Koning van Slot Letselschade vertelt waarom een uitvaartverzekering zo belangrijk is en hoe hij als letselschadespecialist samen met Monuta mensen nóg beter kan helpen.

Kosten advies uitvaartfinanciering: gestegen of gedaald in 2023?

Kosten advies uitvaartfinanciering: gestegen of gedaald in 2023?

Jaarlijks brengt Monuta de advieskosten voor de financiering van uitvaarten in kaart. De gemiddelde advieskosten in 2023 zijn licht gestegen ten opzichte van de tarieven in 2022.

'Ik hang op met een glimlach'

'Ik hang op met een glimlach'

"Uhm, ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik moet beginnen… Mijn vader is pasgeleden overleden. Hij had helemaal niets geregeld voor zijn uitvaart. Dat was moeilijk voor ons, als nabestaanden." Als ik een telefoontje aanneem, weet ik nooit van tevoren wie ik aan de lijn heb. In dit geval voelde ik dat dit gesprek verder ging dan een vraag over een premiebetaling die niet goed is gegaan... een blog van Hans Boom, medewerker op de Monuta Klantenservice:

Monuta: nog groot verschil graf- en crematiekosten

Monuta: nog groot verschil graf- en crematiekosten

Ruim twee derde van de Nederlanders kiest tegenwoordig voor cremeren, maar is niet echt bekend met de financiële consequenties van deze keuze. Voor een eenpersoons particulier graf betalen we gemiddeld ruim 3200 euro (vorig jaar ruim 3100 euro); voor een crematie met gebruik van aula ruim 1500 euro (vorig jaar ruim 1400 euro).