Taxichauffeurs verdienen premiekorting met de RijBeterBox

Taxichauffeurs verdienen premiekorting met de RijBeterBox
Het doel van de RijBeterBox is om de taxichauffeur bewust te maken van zijn rijgedrag.

Begin dit jaar lanceerde De Vereende de RijBeterBox. Een box die eenvoudig kan worden ingeplugd in de taxi en die met een aantal parameters het rijgedrag van de taxichauffeur meet en hier een score aan toekent.

Er was toen nog niet duidelijk wat het resultaat van een goede score was: of een aanbieding van een reguliere verzekeraar of korting op de premie bij de Vereende. Nu maken zij het helder: bij een goede score ontvangt een taxichauffeur korting op zijn premie bij de Vereende. Met die goede score in de hand kan de assurantieadviseur een poging doen om een offerte bij een reguliere verzekeraar te krijgen. Hieronder leest u precies wat dit eerste, premiekorting bij de Vereende, betekent.

Korting op de premie

Het doel van de RijBeterBox is om de taxichauffeur bewust te maken van zijn rijgedrag, waardoor de chauffeur zijn rijgedrag kan verbeteren. Met als gevolg minder schades. De RijBeterBox meet aan de hand van zeven parameters het rijgedrag van de taxichauffeur. Dat zijn toerental, bochten (links en rechts), remmen, accelereren, snelheid en stationair draaien.

Per maand ontvangt de chauffeur een rijscore voor zijn rijgedrag. De gemiddelde score van de laatste zes maanden voor de hoofdpremievervaldatum is de rijscore die wordt toegekend en waarover de korting wordt berekend.

In onderstaande tabel kunt u zien bij welke score welke korting geldt. De chauffeur ontvangt de korting dan een jaar lang. Bij de daarop volgende hoofdpremievervaldatum gaan we weer uit van de dan geldende rijscore om de korting te berekenen.

PuntenscoreKorting
79 en minder0%
8010%
8112%
8214%
8316%
8418%
8520%
8622%
8724%
8826%
8928%
90 en meer30%

Geen kosten, geen nadelen RijBeterBox

Aan het rijden met de RijBeterBox zijn voor de taxichauffeur geen extra kosten verbonden. Wel betaalt de chauffeur een borg van € 80. Deze borg krijgt de chauffeur weer terug als hij de RijBeterBox inlevert. Alleen een hoge score heeft invloed op uw premie. Dan krijgt u korting. Bij een lage rijscore wordt uw premie niet verhoogd.

Voor de volledigheid, als u schade rijdt heeft dat uiteraard wel effect op uw premie.

Bewuster rijgedrag heeft naast korting nog meer voordelen voor u. Het zorgt ook voor minder stilstand vanwege schades, minder onderhoudskosten en een lager brandstofverbruik. Bert Sonneveld, Manager Marketing & Acceptatie: “Aan het rijden met de RijBeterBox zitten dus geen nadelen voor de chauffeur, alleen maar voordelen”. Kijk hier voor meer informatie over de RijBeterBox en voor het aanmelden voor de RijBeterBox.

Dit artikel wordt aangeboden door partner De Vereende.

Feit of fabel: 'Verhuurder beboet voor fout parkeren deelscooter'

Feit of fabel: 'Verhuurder beboet voor fout parkeren deelscooter'

De laatste jaren zijn met name de elektrische deelscooters in grote steden enorm populair geworden, vooral bij jongeren. Een veel gehoord argument is dat het verplaatsen met een dergelijk vervoermiddel een milieuvriendelijke manier is om korte afstanden te overbruggen en beter is dan met een scooter of auto met een traditionele verbrandingsmotor. Juist door die toegenomen populariteit staan, of liggen, honderden deelscooters verspreid door de stad op de meest onhandige plekken.

Feit of fabel: beperkt belendingenclausule de dekking bij wijzigingen?

Feit of fabel: beperkt belendingenclausule de dekking bij wijzigingen?

In de verzekeringswereld kom je regelmatig de term 'belendingen' tegen. Kort gezegd wordt daarmee bedoeld een aangrenzend pand/gebouw of terrein. Je komt het bijvoorbeeld tegen in een belendingenclausule. Wat houdt zo'n clausule ook alweer in? Beperkt deze clausule nu de verzekeringsdekking wel of niet?

Het Waarborgfonds; hoe werkt het nou precies?

Het Waarborgfonds; hoe werkt het nou precies?

U kunt niet met alle schades bij het Waarborgfonds terecht. Voor een aantal schades moet de eigen verzekeringsmaatschappij of die van de dader benaderd worden. Wilt u weten wat u moet doen? Of meer informatie over wanneer u terecht kunt bij het Waarborgfonds? Hoe dit precies zit, kunt u hier lezen.

Dit adviseer je de klant over veiligheid rondom praalwagens

Dit adviseer je de klant over veiligheid rondom praalwagens

Het carnavalsseizoen is weer volop aan de gang; veel mensen zijn bezig met de bouw van een praalwagen om in februari mee te kunnen doen aan een of meerdere optochten. Hoe verbeter je de veiligheid tijdens een optocht? Een artikel van partner De Vereende.