Veilig op zakenreis

Chubb Travel Smart, beschikbaar via desktop en app, maakt zakenreizen veiliger: het uitgebreide e-learning programma maakt medewerkers bewust van de specifieke risico's van hun aanstaande reis en helpt hen die risico's te beperken en beheersen.

Onderweg hebben ze direct toegang tot essentiële diensten en informatie, zoals dag en nacht bereikbare medische of beveiligingshulp. Ook stuurt Travel Smart locatiegebaseerde waarschuwingen die zakelijke reizigers helpen hun veiligheid te waarborgen en problemen te vermijden.

Acute veiligheidsdreiging

Voor risk en HR-managers biedt Travel Smart een online dashboard waarmee ze in real-time een volledig overzicht hebben van reizende medewerkers, hun locatie en of zij zich in een risicogebied bevinden. Ze kunnen hen e-mails en sms-berichten sturen, bijvoorbeeld over een verandering in de reisroute. Bij een acute veiligheidsdreiging kunnen ze medewerkers vragen in te checken en te bevestigen dat ze veilig zijn.

In deze video ziet u hoe Chubb Travel Smart in de praktijk werkt, zowel voor de zakenreizigers als de risk of HR-manager.

Zomercarnaval ging dankzij de Vereende toch door

Zomercarnaval ging dankzij de Vereende toch door

Het Zomercarnaval van Rotterdam brengt elk jaar honderdduizenden mensen op de been. Het feest is inmiddels door Unesco erkend als immaterieel erfgoed. Dit soort grote evenementen zijn echter steeds moeilijker verzekerbaar. Voor de editie 2024 van 'de grootste Caribbean streetparty van Nederland' heeft de Vereende haar vangnetrol ingezet.

Een gestolen Rolex 'levert' slechts 250 euro vergoeding op

Een gestolen Rolex 'levert' slechts 250 euro vergoeding op

Tijdens een vakantie werd de dure Rolex van een klant van Interpolis gestolen. De klant diende daarop een claim in van 11.000 euro, omdat dat de waarde van haar horloge was. Echter, Interpolis vergoedde slechts 250 euro in de doorlopende reisverzekering. De klant wendde zich daarom tot Kifid.

Schade bij fatbike-ongeval? Zóveel kan het je kosten

Schade bij fatbike-ongeval? Zóveel kan het je kosten

In de media is de laatste tijd veel aandacht voor ongevallen met (opgevoerde) fatbikes, vaak veroorzaakt door jonge bestuurders, wat helaas tot veel leed leidt. Naast lichamelijk letsel kunnen deze ongevallen ook grote financiële gevolgen hebben voor de veroorzakers, zeker wanneer er geen aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is afgesloten. Om een beeld te geven van de mogelijke kosten van een ongeval met een fatbike of andere elektrische fiets, bespreken we hieronder vier fictieve casussen.

Porsche botst op lantaarnpaal: verzekering wijst schadeclaim af

Porsche botst op lantaarnpaal: verzekering wijst schadeclaim af

In de nacht van 21 op 22 oktober 2021 gebeurde er een opmerkelijk incident. Meneer X had een eenzijdig ongeval met zijn auto, een Porsche, toen hij de oprit van de snelweg opreed. Zijn auto botste tegen een lantaarnpaal, die vervolgens onder de auto terechtkwam. Met de hulp van twee vrachtwagenchauffeurs werd de lantaarnpaal onder de auto vandaan gehaald en langs de kant van de weg gelegd. Daarna reed meneer X in de verkeerde richting terug en parkeerde zijn auto bij het restaurant waar hij eerder die avond was geweest.