Alles over OOM Verzekeringen

Dick Boereboom (rechts): 'OOM is de enige verzekeraar die risicovolle locaties durft te verzekeren en ook echt álles voor je regelt.'

OOM biedt een vangnet waar traditionele polissen tekortschieten

Als horecaondernemer begrijpt Peter Ludovici als geen ander het belang van een goede verzekering. In de jaren '80 raakte hij zijn strandpaviljoen kwijt door een stormvloed en moest hij, zonder verzekering, uit eigen zak opnieuw beginnen. Toen zijn strandpaviljoen Blue Lagoon in april 2018 door een verwoestende brand werd getroffen, was hij gelukkig wél goed voorbereid. Dankzij de verzekering die hij had afgesloten, kon hij snel weer opbouwen. Met de hulp van zijn verzekeringsadviseur Dick Boereboom en OOM Verzekeringen wist hij binnen drie weken de deuren weer te openen.

Oliebollenbakker vet weinig bezig met verzekering. 'Vooral via het intermediair'

Oliebollenbakker vet weinig bezig met verzekering. 'Vooral via het intermediair'

Ontzette luifels, gloeiend hete olie die in brand vliegt, gasflessen die ontploffen. De gemiddelde Nederlander denkt bij oliebollen alleen maar aan krenten, stukjes appels en wel of geen poedersuiker, maar bij OOM Verzekeringen zien (en dekken) ze ook de risico's die aan een oliebollenkraam zelf kleven. "Het gros van de verzekeringen voor oliebollenkramen loopt nog via het intermediair."

OOM begint nieuwe jaar met nieuwe directie

OOM begint nieuwe jaar met nieuwe directie

De Rijswijkse nicheverzekeraar OOM heeft een nieuwe directie. Per 1 januari is Edwin Kreikamp actief als algemeen directeur, met naast hem René Aertssen als directeur financiën en risicomanagement. De twee volgen Marga Purvis en Arjen Korteweg op die na een dienstverband van dertien jaar het bedrijf verlieten.

 Wereldwijd ervaren we dezelfde top drie als het gaat om een stijging van de ziektekosten.

Waarom stijgen de ziektekosten? Dit is de top drie

Wereldwijd blijven de zorgkosten (ziektekosten) stijgen. Het zou prettig zijn als we in één oogopslag kunnen zien om welke kosten het gaat. Helaas is het niet zo simpel. Wereldwijd ervaren we wel dezelfde top drie als het gaat om een stijging van de ziektekosten: 'de vergrijzing want ouder worden gaat niet zonder kwalen', 'de hoge kosten van klinische en poliklinische zorg' en het 'te snel en soms ook overbodig voorschrijven van zorg'.

De oorsprong van OOM is het verzekeren van gebouwen en zaken die extra risico lopen in conflictsituaties. Denk bijvoorbeeld aan de ambassade van Oekraïne, een vliegmaatschappij, een energieleverancier, een bank, waterbedrijven maar ook het Anne Frankhuis. (Fotograaf: Tjebbo Penning, plaats New York)

Corona, oorlog en klimaat: het onzekere verzekeren. Het kan!

Het is 16 juli 1940, de Tweede Wereldoorlog is nog niet zo lang gaande. Vijf Haagse vrienden zien oorlogsschade aan huizen, winkels, boerderijen, en de overheid komt maar heel langzaam over de brug met geld. Als ze die brug al over kwamen. Dus de mannen komen op het idee om een 'tijdelijke' onderlinge op te richten om de schade landelijk te dekken. Startkapitaal: 500 Hollandse guldens. Hadden ze ooit kunnen bedenken dat 80 jaar later hun verzekering is blijven bestaan? En dat er een oorlog in Oekraïne woedt die een molestdekking opnieuw relevant maakt?

Financieel directeur Arjen Korteweg weg bij OOM

Financieel directeur Arjen Korteweg weg bij OOM

Financieel directeur Arjen Korteweg vertrekt na ruim twaalf jaar bij OOM Verzekeringen. Hij neemt afscheid om ruimte te maken voor een volgende stap in zijn carrière. Hij is sinds 2009 werkzaam bij OOM. De gespecialiseerde verzekeraar zoekt momenteel naar een opvolger.

OOM neemt portefeuille internationale zorgpolissen over van ONVZ

OOM neemt portefeuille internationale zorgpolissen over van ONVZ

Een portefeuilleovername helemaal in het straatje van OOM Verzekeringen; de Rijswijkse verzekeraar neemt een duizendtal internationale zorgpolissen over van ONVZ. Het gaat om verzekeringen van Nederlanders die voor langere tijd in het buitenland verblijven. De polissen gaan over op 1 januari 2022.

'Tijdelijk in het buitenland-verzekering' voor digital nomads

'Tijdelijk in het buitenland-verzekering' voor digital nomads

De pandemie heeft ons laten zien dat we (natuurlijk niet voor alle beroepen) overal kunnen werken. Zolang er goede wifi is. Het maakt dus niet meer uit waar je bent, als je maar online komt. Als je thuis kunt werken, waarom dan niet in het buitenland? Een artikel van Chantal Deen.

De strandpaviljoens mochten overwinteren op het strand om de op- en afbouwkosten uit te sparen. Heel tof maar wie gaat dat verzekeren?

Heeft de pandemie het verzekeringslandschap voorgoed veranderd?

In 2020 verandert een vakantie in het buitenland van iets leuks naar een potentieel horrorscenario. Een horecaondernemer kan zijn rekeningen niet meer betalen en een oliebollenkraamhouder bakt zijn oliebollen ook in februari om zijn hoofd boven water te houden. Hoe gaat het verzekeringslandschap eruit zien na deze pandemie? Een artikel van Chantal Deen.

Hoe het negatief reisadvies OOM Verzekeringen aan een nieuwe doelgroep hielp

Hoe het negatief reisadvies OOM Verzekeringen aan een nieuwe doelgroep hielp

Wie naar landen reist met een negatief reisadvies krijgt geen dekking van zijn standaard reisverzekering. Op dit moment is het advies van de overheid om tot half januari geen reizen naar het buitenland te maken. Maar wie voor welke reden dan ook naar het buitenland moet, dient rekening te houden met de risico's. OOM Verzekeringen dekt de risico's wel. Zes vragen aan Chantal Deen.