Het Verzekeringssprookje

Het Verzekeringssprookje

Bijzonder onderdeel van het grote Koninkrijk Innovatieland is het Verzekeringseiland. De bewoners van dit eiland leven nog in de sfeer van de Middeleeuwen en geloven dat de Gouden Eeuw nog lang niet voorbij is. Al langer bestaan er spanningen tussen het eiland en het vasteland, maar de gemoederen lopen de laatste tijd nogal hoog op. Een volksstemming over een eiland-uittreding is ternauwernood verworpen en er gaan zelfs stemmen op om de grenzen van het eiland te sluiten voor de ‘innovatoren’ van het vasteland.

De onderkoning van het eiland, Conservator XII, heeft dan ook geen enkele behoefte aan veranderingen. “Mijn familie leidt al honderden jaren succesvol dit eiland en tot volle tevredenheid van de bevolking”, is een van zijn gevleugelde uitspraken. Bovendien zit het pluche van de troon wel erg lekker. Hier en daar zijn er wat kritische geluiden op het eiland, die ook meer samenwerking met het vasteland bepleiten. Maar die worden door de aanhangers van het Koningshuis snel de kop ingedrukt.

Onrust
Er begint zich echter ook enige onrust af te tekenen op het eiland. Met name de ‘Regelaars’ en de ‘Onderschrijvers’ klagen dat hun opbrengsten de afgelopen jaren steeds meer onder druk staan. Daarnaast dringen er berichten door dat er op het vasteland nieuwe successen worden gevierd door de opkomst van de ‘digitale revolutie’. Ze weten niet precies wat dat is, maar ze willen daar wel meer van weten.

Ondertussen maakt men zich aan het Hof enige zorgen over de hofnar Petertje Mannenhart. Deze jonge ambitieuze hofnar heeft een aantal nieuwe creatieve oplossingen gevonden voor problemen en behoeften die al jaren leven onder de bevolking. Sommige kritische couranten schrijven zelfs dat deze populaire hofnar maar de nieuwe onderkoning moet worden. De hofnar wordt door de onderkoning ontboden en vriendelijk doch dringend verzocht om op te houden met deze nieuwerwetse dingen.

Nieuwe hoop
Toch ontstaat de ‘Bond van Goedwillenden’, die een eerste bijeenkomst organiseren met de grondleggers van de digitale revolutie. Ook de hofnar is hierbij aanwezig om zijn aandeel te leveren. Door de innovatoren wordt het idee geopperd om een nieuwe verzekering te introduceren op het eiland. De ‘Goed Gedrag Polis’, waarbij de premie is afgestemd op het gedrag van de eilandbewoners ten opzichte van de vastelandbewoners. Hoe beter het gedrag hoe lager de premie.

Hoewel er kritiek en terughoudendheid is, wordt toch besloten dit idee uit te proberen. Het blijkt een groot succes en levert voor het eerst sinds tijden weer nieuwe groei op. Bovendien is de verstandhouding tussen alle bewoners van het hele Koninkrijk nu aanzienlijk beter en vriendelijker. Zelfs de onderkoning ziet in dat het beter is zijn troon af te staan aan de hofnar. Zijn nieuwe wapenspreuk: “Wees niet bang voor de toekomst en leef nog lang en gelukkig.”

 1. @Debeurs. Als je wat doorklikt kom je wel meer dingen tegen die not-done zijn, jezelf met 5 sterren waarden op facebook bijvoorbeeld…
  Je krijgt bijna de neiging om mijnheer Hartman van ongevraagd advies te voorzien…..

 2. Zij verzekeren niet alles. Zij verzekeren alleen verzekerbare risico’s en die zijn wel gedekt.

 3. Klopt de verzekeraars leven in een sprookjeswereld. Zij verzekeren alles! Maar het risico waar je voor verzekerd bent, blijkt niet gedekt?

 4. Hij schoffeert met dit horror verhaal toch wel een paar verzekeraars. Waarschijnlijk heeft hij ze gemist omdat ze op het vasteland zitten.

 5. Dit kan dus echt niet voor iemand die zich bezig houdt met innovaties:
  (eigenlijk is die hele website gewoon not-done)

  RiskFit Innovation
  Almere, Noorderplassen West
  Tel. 0637173885
  riskfitinnovation@outlook.com

  1: Ik heb een beetje het klok – klepel gevoel bij deze meneer. Zelf een paar innovaties gemist de afgelopen jaren naar het zich laat aanzien. Hup aanpassen, we leven niet meer in de jaren 2000.

  2: Koek van eigen deeg.

 6. Persoonlijk vind ik het wel een leuke en originele manier om een boodschap te brengen. En in zo’n blog mag je best een beetje overdrijven.

  • @Jan van Dorp
   Idd erg origineel, begrijp alleen de boodschap niet.

   • Ik denk dat er wel wat meer geïnnoveerd mag worden in verzekeringsland. Bovendien is het een sprookje!

 7. Praat Petert nu tegen de kleutertjes van groep 1? Is dit een poging zijn eigen vooruitstrevendheid te onderstrepen? Fantastisch verhaal, maar ook een grove onderschatting van zijn collegae.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.