Zilveren Kruis laat mensen met budgetpolis overstappen naar naturapolis

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis biedt mensen met een budgetpolis tot 15 maart de mogelijkheid om hun polis om te zetten naar een naturapolis. Reden hiervoor is de grote hoeveelheid vragen die verzekeraars kregen omdat mensen zich van tevoren niet goed realiseerden wat precies de voorwaarden zijn van een budgetpolis.

De premie voor de budgetpolis is een stuk lager omdat de zorgverzekeraar met de geselecteerde ziekenhuizen specifieke afspraken maakt over kwaliteit, prijs en verwachte aanbod. Verzekerden met een budgetpolis kunnen maar terecht bij 44 van de 91 ziekenhuizen in Nederland. “Wij willen dat mensen tevreden zijn over hun polis en een bewuste keuze maken, daarom dit extra servicemoment”, aldus de zorgverzekeraar.

Liane den Haan, directeur van ANBO, de belangorganisatie voor senioren, is zeer te spreken over de actie van Zilveren Kruis. “Dit is een bijzonder nette actie van Zilveren Kruis, want normaliter kan een polis gedurende het jaar niet gewijzigd worden. Voor zover wij weten zijn zij op dit moment de enige zorgverzekeraar die deze mogelijkheid biedt. Het zou mooi zijn als andere zorgverzekeraars dit voorbeeld volgen.”

  1. Hoezo slechte polis? polis is prima, de voorlichting / het advies is slecht.

    Ik denk dat er wel degelijk een doelgroep is voor ‘budget’ polissen, als de voorlichting het advies maar goed is.

  2. Bijzonder, een organisatie die toegeeft slecht producten te verkopen, waarom geen doorsteek naar een echte polis van ZK, of naar een echte restitutie verzekeraar.
    Lijkt een flauwe opmerking, maar ZK schept wel een precedent, zelf zou ik als budget klant vragen om over te mogen stappen naar een andere club zonder enge beperkingen, lijkt me juridisch houdbaar.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.