Nh1816 waarschuwt voor bijna bankroet schadeherstelbedrijf

Nh1816 waarschuwt voor bijna bankroet schadeherstelbedrijf

Nh1816 Verzekeringen heeft via een brief haar relaties verzocht om verzekerden geen auto’s met schade meer ter reparatie te laten brengen bij Care schadeherstelbedrijven. De verzekeraar dekt zich hiermee in tegen een eventueel faillissement van moederbedrijf Erac Beheer, dat uitstel van betaling heeft aangevraagd. Leasemaatschappijen zouden soortgelijke stappen hebben ondernomen. 

De website Autoschadeportaal.nl citeert uit de brief waarin NH1816 stelt dat verzekerden kunnen uitwijken naar andere autoschadeherstelbedrijven: “Auto’s van verzekerden die nu in het herstelproces bij Care zitten, zullen conform bestaande afspraken worden hersteld en afgeleverd. Wanneer duidelijk is hoe de situatie bij Care zich ontwikkelt informeren wij u daar aanvullend over.”

 1. In de schadeherstelbranche was vorige jaar een overcapaciteit van 30% vernam ik van een hersteller die op een branchedag was geweest. Door de technologische ontwikkelingen wordt het verkeer steeds veiliger dus zal er nóg meer overcapaciteit ontstaan. Het is heel jammer, maar er zullen herstelbedrijven weg moeten. Wanneer een keten als Care er uit vliegt, is de overcapaciteit verminderd. Ik denk dat er nog wel meer zullen verdwijnen.

  Reageer
 2. ik hoop dat je heel blij bent met je ‘protest’ en inderdaad weggaat bij NH1816. blijven er meer normale klanten over zoals ik naar alle tevredenheid.

  Reageer
 3. Ik heb zelf een verzekering bij NH 1816 bij een schade heb ik zelf en de tussenpersoon meerdere maal moeten bellen over het uitkeren van de schade ik heb één maand niet betaald om protest maar ik heb één bekeuring liggen van € 409,00 ze hebben mijn afgemeld bij RDW. Het is net of zij ook geen geld hebben dus mensen weg bij deze verzekering

  Reageer
  • Je bent waarschijnlijk niet all-risk verzekerd en de tegenpartij werkt niet mee.

   Reageer
  • @john, wat een kul verhaal, je zou toch moeten weten dat wanneer je de premie niet betaald je wordt afgemeld door de maatschappij bij het RDW. Dat je dit onder “protest” is des te onnozeler. De enige die te pakken hebt, is jezelf.

   Reageer
 4. Mijn eerste reactie is gelijk aan die van Jos “Duw ze nog even over de rand NH1816”.
  Maar blijft een merkwaardig bericht. Care is de grootste schadeherstelbedrijf en daarnaast werkt Care Schadeherstelbedrijf met veel lease maatschappijen / verzekeraars samen.
  Maar goed, Rabobank Investments zit achter Care Schadebedrijf… Als een goedlopend bedrijf, met een goede service/kwaliteit, zoals Care, meegetrokken wordt in de ondergang door Erac (achterstevoren van Care)? Wie profiteren dan van een faillissement? Rabobank?

  Reageer
  • Ik vraag me vooral af wat er gebeurd is waardoor Care blijkbaar niet meer winstgevend schade kan herstellen.
   Het is niet alsof schadeherstel goedkoop is ofzo.

   Reageer
 5. Duw ze nog even over de rand NH1816.

  Reageer
  • nee klanten doorverwijzen waardoor er straks een ongerepareerde auto blijft staan met een beslag erop. daar zijn klanten echt bij gebaat!

   Reageer
   • Verzekeraars knijpen aangesloten herstelbedrijven uit tot op het bot om herstelkosten / schadelast zo laag mogelijk te houden. Dus werken ze zelf direct mee aan dit soort faillissementen.

    Reageer
    • Halve verhaal…. Dat wordt mede ingegeven doordat de meeste verzekeraars alleen denken met de goedkoopste premie nieuwe klanten te kunnen winnen…
     Blijkbaar vinden ze zelf ook dat ze niet anders te bieden hebben dan een scherpe prijs. Dat is echter een “race to the bottom” en het einde lijkt in zicht.

     Reageer

Reageer

 
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.