Lindenhaeghe biedt platform voor discussie over leges-verhoging Wft-examens

Lindenhaeghe biedt platform voor discussie over leges-verhoging Wft-examens

Opleidingsbedrijf Lindenhaeghe is een platform gestart waarmee het reacties wil ontlokken op de voorgenomen leges-verhoging van 46% voor een Wft-examen.  De opleider vreest de impact van de verhoging op de examenmarkt en het exameninstituut vraagt financieel dienstverleners, adviseurs en andere belanghebbenden te reageren. De reacties worden uiteindelijk gebundeld. 

Per 1 april 2017 zal het door exameninstituten verschuldigde tarief per afgenomen Wft-examen worden vastgesteld op € 67. Een verhoging van ruim 46% ten opzichte van de huidige leges. De reden: de huidige leges zijn in de vorige periode niet kostendekkend gebleken. Dit betekent dat de kosten voor een Wft-examen naar alle waarschijnlijkheid stijgen met € 21. Dit legestarief zal gelden gedurende de eerste PE-periode die loopt van 1 april 2017 tot 1 april 2019.

Tweeledig doel platform
Algemeen directeur Mike Schilperoort (Lindenhaeghe) over de legesverhoging en het platform: “Een van onze taken als opleider en exameninstituut is om een vinger aan de pols te houden. Wij zijn gesprekspartner van zowel het CDFD als de financiële markt. Zo’n legesverhoging raakt ons ook: wij zullen die wettelijke verhoging aan de examenkandidaten moeten doorberekenen. Ik ben ook oprecht benieuwd wat de sector vindt van deze verhoging, ik kan me voorstellen dat er vragen worden gesteld over transparantie: waar is het geld aan uit gegeven? En wat is de onderbouwing hierbij? Het doel van het platform is dus tweeledig: we willen weten hoe de belanghebbenden de verhoging van het examengeld beoordelen en we willen een platform bieden waar men terecht kan met reacties.”

 

 1. Ballers saison 2 streaming
  Ant-Man 2015 1080p BluRay x264 DTS-JYK
  Endgame (2015)

  [url=http://thegrive.net/load/biografic/5]16 Biografic[/url]
  [url=http://edu-see-ad-listings.com/torrent/1662617278/Coca+Cola+Christmas+In+The+Park+2016+HDTV+x264-FiHTV%5Brarbg%5D]Coca Cola Christmas In The Park 2016 HDTV x264-FiHTV[rarbg][/url]

  The Memory of Eldurim Cracked-3DM ( Ryushare – Rapidgator )
  Others
  Season 3 Episode 11 The Maternal Congruence

  [url=http://9wanbetx.net/movies/dont-breathe-2016-full-movie.html]Don’t Breathe (2016)[/url]
  The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
  Lynda – Content Marketing with Ebooks

  Read More
  Maria Dizzia,
  Popular This week
  A Sunday Horse

  [url=http://guides-et-demarches.com/Spectral-watch-online-full-movie-3607.html](2016) HDRip Spectral[/url]
  [url=http://dlxcompany.com/torrent_details/17616160/Pentatonix-A-Pentatonix-Christmas-2016-MP3-320Kbps-Isohunt-to]Pentatonix – A Pentatonix Christmas (2016) [MP3~320Kbps] [Isohunt.to][/url]

  Reageer
 2. Wie is er debet aan de verhoogde leges? Wie verspreidt de examenvragen?!?

  Reageer
 3. Beste Tim,

  Wij hebben ervoor gekozen om de Diploma Wissel Service als dienstverlenend product zo lang mogelijk aan te bieden tegen een scherp tarief.

  Het product waaraan jij refereert is onze Diploma Wissel Service Basis. Bij dit product moest de cursist het complete omwisseltraject zelf doorlopen. Gezien de korte (omwissel)tijd die nog resteert is het niet meer verantwoord en realistisch om dit van een cursist te vragen. Vandaar dat wij ervoor hebben gekozen dit product niet meer aan te bieden. Wat we nog wel aanbieden is de Diploma Wissel Service Premium, waarbij wij hulp bieden bij het omwisseltraject. De prijs voor deze service is inderdaad verhoogd, van € 89,- naar € 299,-. De reden hiervoor is dat we gezien de korte tijd die ons nog rest hebben moeten investeren in tijd, mankracht en expertise. We willen het product blijven aanbieden om zoveel mogelijk adviseurs te helpen, op deze condities is dat mogelijk.

  Over de toenemende druk en de risico’s om tot het laatst te wachten met omwisselen is uitgebreid door ons gecorrespondeerd in onze nieuwsbrief, op onze website en richting de media.

  Wij wensen je veel succes met het omwisselen van je diploma’s en wanneer je aanvullende vragen hebt over het omwisselen horen wij het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Het team van Lindenhaeghe

  Reageer
  • Ik lees jullie reactie met grote verbazing. Ik moet mijn diploma verplicht omwisselen en jullie mogen voor deze handeling verschillende producten in het leven roepen. Dat alleen is al bijzonder bij een diploma omwisseltraject opgelegd door de overheid in mijn ogen. Maar goed, jullie zijn natuurlijk een commercieel bedrijf dus dat staat jullie vrij. Ook geven jullie aan dat cursisten niet capabel zijn om een aantal stukken te verzamelen in korte tijd en dat jullie dat wel zijn. Gelukkig is het mij toch gelukt om 2 diploma’s en een kopie paspoort te uploaden en een Ideal betaling uit te voeren. En nogmaals, het is niet aan jullie om te bepalen of ik hier eerder mee had moeten starten. Indien mijn dossier in behandeling was genomen met de opmerking dat er geen garantie was dat het tijdig zou zijn afgehandeld, dan had ik daar mee moeten leven. Dat is een risico waar ik rekening mee heb gehouden. Ik krijg echter sterk het gevoel dat jullie inspringen op angst die leeft bij adviseurs die om welke reden dan ook, hiermee hebben gewacht. Zou deze angst er namelijk niet zijn, dan zou het product niet meer worden gekocht en dat is toch jammer bij zulke prijzen. Bij WFT-Nivo hebben ze overigens ook meerdere producten, echter met zeer nette prijzen. Ze hebben mij daar aangeraden om het normale goedkopere traject te nemen. En een paar uur later heb ik al een bevestiging ontvangen dat het dossier voorlopig goedgekeurd is. Jullie mogen er van maken wat jullie willen maar in mijn ogen hebben jullie commercieel de plank volledig misgeslagen. Maar ook dat staat jullie vrij.

   Reageer
   • Goed betoog Tim, Daarbij wil ik nog extra opmerken, dat ik het heel vreemd vind, dat als de tijd dringt, Lindenhage er voor kiest de optie om zoveel mogelijk zelf te doen weg haalt.

    Reageer
 4. Probeer maar eens een vliegticket op het laatste moment te kopen. Dan weet je direct tijd voor invloed heeft op prijs………..

  Reageer
 5. Basisvraag is waaróm die leges kostendekkend zouden moeten zijn. Nog afgezien dat het al met al opgeteld om vele miljoenen gaat waarvan je je dan kunt afvragen hoe die zijn besteed.

  Reageer
 6. Eerst transparantie en eerlijkheid en dus openheid! En…. stel dat een aantal mensen cq. collega’s ermee stoppen (vanwege de WFT gekte) en dus het aantal examens en PE-examens minder kunnen zijn de komende jaren ? Wat is de impact op de prijs? Minder vaklieden en hogere prijs van examens en opleidingen?

  Reageer
 7. Ik zie de relevantie van jouw opmerking niet, Dirk. Het is toch mijn eigen verantwoording dat ik mijn diploma tijdig omwissel? En de sanctie was al bekend indien dit te laat zou gebeuren en daar zou ik ze ook niet op hebben aangesproken. Ter info, door privé omstandigheden heb ik pas onlangs mijn PE behaald. Indien ik dit niet zou hebben behaald dan was het omwisselen ook niet nodig geweest.

  Reageer
 8. Ik gebruik dit platform graag om een reactie te geven op een verhoging van kosten bij Lindenhaeghe zelf. Een paar dagen geleden kon je diploma’s omwisselen voor ongeveer 50 euro, nu ben je voor dezelfde administratieve handeling 300 euro kwijt. Zoals Mike Schilperoort al aangeeft, wij willen graag weten waar men het geld aan uit gaat geven bij een verhoging van 46%. Is het erg raar dat ik mij afvraag waarom jullie tarieven verhogen met 500%? Nibe/SVV maakt het nog erger met 500 euro kosten. Gelukkig kon ik mijn diploma bij WFTNIVO omwisselen voor dezelfde tarieven als voorheen. Sterker nog, ze hebben mij afgeraden om de iets duurdere maar snellere procedure te nemen aangezien ze op schema zitten. Chapeau WFTNIVO!

  Reageer
  • Zo Tim, jij bent er vlot bij. Op 13 december moet je nog omwisselen……? Minder dan 3 weken voor 2016 voorbij is. Je hebt bijna 3 jaar de tijd gehad!

   Reageer
   • Ik zie de relevantie van jouw opmerking niet, Dirk. Het is toch mijn eigen verantwoording dat ik mijn diploma tijdig omwissel? En de sanctie was al bekend indien dit te laat zou gebeuren en daar zou ik ze ook niet op hebben aangesproken. Ter info, door privé omstandigheden heb ik pas onlangs mijn PE behaald. Indien ik dit niet zou hebben behaald dan was het omwisselen ook niet nodig geweest.

    Reageer
    • Maak je niet kwaad Tim,

     Empathie voor degenen die in aanmerking komen voor de omwisseling van het reeds voor 2006 behaalde diploma, die hun diploma voor 2007 moesten aanvullen, die vervolgens de Certificaten 2008/2009 per module, 2010/eerste helft 2011 per module, tweede/helft 2011/2012 per module, was bij die private opleiders toch altijd al ver te zoeken.
     Je bent ook niemand een verklaring verschuldigt, waarom je ‘pas’ op het laatste moment voor de eerste maal examen hebt gedaan, dan of pas recent voor de zoveelste poging door het hoepeltje gesprongen bent.
     *
     Maar je hebt je diploma gehaald, gefeliciteerd, waanzinnig hè… die euforie dat je toch geslaagd bent, nadat je in eerste instantie die computer wel door de examenzaal had willen flikkeren…

     Reageer
 9. oorzaak verhoging?
  waarschijnlijk moeten er weer nieuwe/extra examenvragen ontwikkeld worden, omdat ‘op een of andere manier’ alle examenvragen rondgaan ……

  Reageer
 10. oorzaak/gevolg?
  waarschijnlijk moeten er weer extra/nieuwe examenvragen ontwikkeld worden omdat deze zo snel rondgaan in de markt…..

  Reageer

Reageer

 
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.