HDN noteert kwart minder aanvragen in december

HDN noteert kwart minder aanvragen in december

Het aantal unieke hypotheekaanvragen dat via transactieplatform HDN wordt verzonden,  is in december uitgekomen op circa 34.000. Dat is zo’n 27% minder dan in november,  toen HDN 46.500 transacties telde. Over het hele jaar pluste HDN met 21% naar 361.000 hypotheekaanvragen tegenover 298.000 in 2015.

De omzet in november 2016 werd volgens HDN hoofdzakelijk gestuwd door de (beperkte) renteverhogingen, de eerste in lange tijden die de geldverstrekkers doorvoerden. “Het was ook niet te verwachten dat december, traditioneel gezien de maand met de meeste hypotheekaanvragen van het jaar, november zou overtreffen. Daarvoor was het aantal in november te hoog’, aldus Dorine van Basten, directeur HDN.”

December jaar op jaar wel meer aanvragen
In vergelijking tot eerdere decembermaanden kent 2016 wel het hoogste aantal aanvragen. Zo was het aantal aanvragen dit jaar (34.000) 11% hoger dan in 2015 (30.500) en maar liefst 17% hoger dan
in 2014 (29.000).

 1. Als je stukken inschiet via Skydoo worden deze om de haverklap afgekeurd…….. stuur je ze dan rechtstreeks naar de acceptant blijken ze gewoon goed te zijn.

  Reageer
 2. Ik werk ook met Skydoo. Werkt niet naar behoren ! Allemaal de mond vol van ICT en digitaal maar het administratieve werk is verdubbeld in plaats van gehalveerd voor de tussenpersoon, service-provider, verzekeraar en geldverstrekkers ! Ga zo door.

  Reageer
 3. Gelukkig weet HDN precies hoe de markt in elkaar steekt. Laat me toch niet lachen. Onafhankelijk yeah right. Kijk maar eens naar Skydoo. Werkt nu nog niet naar behoren. Het lagere aantal aanvragen werd veroorzaakt door dit nieuws van AFM wat op de valreep moest worden doorgevoerd door de geldverstrekkers:
  http://amweb.nl/news-1218322/afm-geeft-duidelijkheid-toetsmoment-nieuwe-leennormen-hypotheken

  Reageer

Reageer

 
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.