Brits Verbond vreest nekslag door nieuwe verhoging assurantiebelasting

Brits Verbond vreest nekslag door nieuwe verhoging assurantiebelasting

De Association of British Insurers vreest dat een nieuwe verhoging van de Britse assurantiebelasting van 10 naar 12% de nekslag betekent voor verzekeraars die het toch al moeilijk hebben. De derde verhoging in anderhalf jaar tijd raakt volgens de Britse tegenhanger van het Verbond van Verzekeraars  zowel de consumenten als bedrijven. De Britse assurantiebelasting raakt meer dan 50 miljoen polissen.

“De verhoging raakt zowel consumenten als bedrijven die verzekeringen voor hun bedrijf, auto, onroerend goed, huisdier of gezondheid willen afsluiten”, aldus Huw Evans, algemeen directeur van de Association of British Insurers. “Het betekent een verdubbeling van  de assurantiebelasting sinds vorig jaar en de claim dat hervormingen op gebied van whiplash, die nog niet eens aan het parlement zijn voorgelegd, dit teniet toen, haalt niets uit.”

Verzekeringen fors duurder
Het Britse Verbond heeft becijferd dat de gemiddelde autoverzekering door de verhoging van de assurantiebelasting bijna 26 GBP duurder is geworden. Een individuele zorgverzekering is door de verhoging ruim 129 GBP duurder.
De aangekondigde verhoging van 10 naar 12% is de derde sinds de Britse begroting van vorig jaar zomer. Toen werd de belasting verhoogd van 6 naar 9,5%. Dit voorjaar volgde een nieuwe verhoging naar 10%. Samen met de recente verhoging moet de verdubbeling van de assurantiebelasting de Britse schatkist in vijf jaar tijd 13 miljard GBP opleveren.

Verhoging assurantiebelasting in Nederland
In Nederland werd de assurantie eind 2012 al fors opgeschroefd. Betaalden verzekerden voordien 9,7% over de premie, inmiddels is dit al weer bijna vier jaar 21%.

 

  1. Volgend jaar BTW naar 22% en de assurantiebelasting gaat vrolijk mee. Beloofde onze vriend Jan Kees een tijdelijke verhoging naar 9,7%, zitten we nu al op 21%.

    Reageer
  2. Wij zijn toch altijd het braafste kind van de klas; gewoon betalen wat ons wordt opgedragen……. En dat alweer enige jaren.

    Reageer
  3. Lol…die britten toch…wij zijn in een periode van 5 jaar van 7 naar 21 gegaan. 6 naar 12 is peanuts!

    Reageer

Reageer

 
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.