Aegon maakt beleggen na pensionering mogelijk

Aegon maakt beleggen na pensionering mogelijk

Aegon heeft woensdag het Uitkerend Beleggingspensioen geïntroduceerd. De overheid staat sinds september toe dat werknemers na hun pensioen kunnen blijven beleggen. Aegon is naar eigen zeggen de eerste verzekeraar die klanten de keus biedt tussen een gegarandeerd of een beleggingspensioen. Zo is een hogere uitkering mogelijk, maar zijn er ook risico’s, zo waarschuwt de verzekeraar.

“De hoogte van het pensioen wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en is afhankelijk van het beleggingsrendement, de rente en de levensverwachting”, legt Aegon uit. “Het pensioenkapitaal wordt belegd in een mix van drie beleggingsfondsen, waarbij ongeveer twee derde wordt belegd in zakelijke waarden, zoals aandelen en onroerend goed. Zakelijke waarden zijn risicovoller, maar bieden tegelijk meer kans op een hoger rendement.”

Risicovol beleggen
Aegon kiest voor risicovoller beleggen om klanten een kans op een hoger pensioen te bieden. “Bovendien geldt voor de meeste werknemers dat zij AOW en ander gegarandeerd pensioen krijgen. Van het totale inkomen na pensionering is dus maar een relatief klein deel afhankelijk van beleggingen”, zegt de verzekeraar.

Bewuste keuze
Aegon wil dat klanten heel bewust een keuze maken voor een beleggingspensioen. “Ze moeten zich realiseren dat beleggen risico’s met zich mee brengt. Voor wie beleggen met pensioengeld toch te risicovol is, kan nog steeds bij Aegon terecht voor de aankoop van een gegarandeerd pensioen: het Aegon Uitkerend Garantiepensioen.”

 1. Ten eerste hebben veel burgers geen geld meer om te beleggen, aangezien Aegon hen met ongeveer dezelfde beloftes in de val lokte om je spaargeld bij hen onder te brengen eind saldo was 000000000.
  Ten tweede Aegon heeft het vertrouwen van de burger zo geschonden, dat men er niet eens meer over denkt om bij Aegon ook maar iets te beleggen’.
  Ten derde de bonussen en salarissen zijn zo extreem dat ik mij constant afvraag ” zou het mijn zuur verdiende spaargeld zijn, wat zij zo kwistig rondstrooien”?
  Ten vierde de houding van Aegon is totaal niets verandert afwijzend, afwerend, hooghartig, inhalig, tevens zijn de rupsjes nooit genoeg zich totaal niet bewust van wat voor leed en onrecht zij bij de burgers veroorzaakt hebben, zij wassen hun handen in onschuld, en de top blijft zich zelf verrijken als het moet over lijken. Na al die jaren komt vanzelf de woede weer boven over deze bewuste smerige affaire, die zo ontzettend veel impact heeft gehad op het leven, levens stijl en vertrouwen van vele burgers, die nog met de gevolgen van de handels wijze van Aegon zitten.

  Reageer
 2. De zoete appeltjes voor de dorst in de foto hebben in de reacties weer eens plaatsgemaakt voor zure appels. Het lijkt me juist dat we blij moeten zijn dat er meerdere opties komen. Voor het adviseurscorps valt door meer keuze, meer te adviseren en, ja!, daarbij kun je prima kijken hoe de producten in elkaar zitten en of het allemaal klopt. Is dat niet zoet na al dit zuur?!

  Reageer
 3. En laat je vooral ook goed voorlichten over de rendementen en risico’s.
  Het zou zo maar kunnen dat ze dat niet goed doen.
  https://radar.avrotros.nl/forum/viewtopic.php?f=63&t=165769&p=2325877#p2325877

  Reageer
 4. Gert ex-aegon klant 30 november 2016, 18:33

  Aegon? Beste klant eis dat alle kosten / fee / provisies / winstopslag / bijdragen tot op de cent helder in de eerlijke offerte worden geplaatst. En eis ook inzake in de kosten / fee / provosies / bijdragen er in de huisfondsen van Aegon zitten opgesloten. Bezint eer gij begint!!!!

  Reageer

Reageer

 
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.