150 kritische reacties voor minister Dijsselbloem na legesverhoging

150 kritische reacties voor minister Dijsselbloem na legesverhoging

Opleidings- en exameninstituut Lindenhaeghe heeft minister Dijsselbloem van Financiën ruim 150 kritische reacties gestuurd op het besluit de leges voor een Wft-examen met 46% te verhogen. De opleider roept de minister op de prijsstijging te onderbouwen.

Lindenhaeghe riep financieel dienstverleners, adviseurs en andere belanghebbenden in december op te reageren op de legesverhoging, die geldt voor de periode 1 april 2017 tot 1 april 2019. Volgens minister Jeroen Dijsselbloem waren de leges in de periode 2014-2016 niet kostendekkend. Vandaar dat de prijs omhoog moest van € 46 naar € 67 per examen.

Het opleidingsinstituut ontving ruim 150 reacties, waarbij meer dan de helft van de vragen gaat over onderbouwing van de kostenstructuur. “De financieel dienstverlener dient ook zijn tarief te kunnen onderbouwen. Ben benieuwd wat de reden van een extreme verhoging van 46% is”, luidt een van de reacties. De reacties zijn gebundeld en van een toelichting voorzien aan de minister aangeboden.

‘Niet duidelijk waarvoor ik betaal’
“Opmerkingen als ‘dit roept vragen op’ en ‘het is mij niet duidelijk waarvoor ik betaal’ komen steeds terug”, schrijft Lindenhaeghe-directeur Mike Schilperoort aan de minister. “Zo’n 23 belanghebbenden vonden dat het tarief ‘juist omlaag’ zou moeten nu het systeem minder ingewikkeld is geworden (alles is inmiddels omgewisseld, geen ingewikkelde lijsten meer voorgelijkstelling) en de examens zijn gedigitaliseerd.”

Schilperoort nodigt minister Dijssebloem uit in gesprek te gaan over de voorgenomen legesverhoging. “Samenvattend kan worden gezegd dat de belanghebbenden niet het idee hebben dat hun ‘belang’ op deze manier wordt gediend. De manier van communiceren laat te wensen over en er mist (financiële) onderbouwing. Er is behoefte aan transparantie en aan het serieus nemen van de sector. Op deze manier is er geen draagvlak voor de voorgestelde verhoging”, aldus Lindenhaeghe.

  1. Sinds wanneer hoeft Dijsselbloem iets te onderbouwen. Heeft hij gedurende zijn hele termijn als minister nog niet gedaan…

    Reageer
  2. Je werkt hard, om tegen steeds lagere marges steeds meer profiteurs te onderhouden, die je als dank dan driftig voor de voeten lopen met allerhande idiote regeltjes. Waarbij je door je oude partners meer en meer buiten het spel wordt gezet.
    Mijn advies: Verkoop de zaak nu die nog geld opbrengt, verbras het geld met de mensen die u lief zijn en maak daarna carrière in de bijstand.
    Want niet werken en niets bezitten, dát wordt nog het best beloond en gekoesterd door de Dijssebloemen.

    Reageer

Reageer

 
Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.