Nieuwe pensioenregeling drukt winst ABN Amro

Nieuwe pensioenregeling drukt winst ABN Amro

De gerapporteerde nettowinst van ABN Amro daalde het afgelopen kwartaal flink: van € 402 mln in het tweede kwartaal van vorig jaar naar € 39 mln in het afgelopen kwartaal. De bank wijt de flinke daling aan de overgang naar de nieuwe pensioenregeling en een heffing voor SNS Reaal.

De overgang naar de nieuwe pensioenregeling op basis van beschikbare premies zorgt voor een last van € 216 mln. “De nieuwe pensioenregeling, die ziet op alle bestaande en toekomstige pensioenverplichtingen van ABN Amro, leidt tot vermindering van de volatiliteit van de kapitaalpositie en de toekomstige pensioenlasten en is daarom een belangrijke stap voorwaarts”, schrijft de bank. ABN Amro kreeg ook nog te maken met een heffing van € 67 mln voor de nationalisatie van SNS Reaal.

Hypotheken
De hypotheekportefeuille van de bank bleef stabiel. De hypotheekleningen hadden gemiddeld een omvang van 85% van de woningwaarde (tegenover 84% een jaar eerder). Het aandeel van hypotheekleningen met een NHG-garantie steeg tot 25%

  1. De daling van de winst heeft natuurlijk niets te maken met het feit dat de ABN geen eigen initiatief toont, niet zelf naar de klanten gaat en alleen nog maar reageert op een piepsysteem. Reactief reageren is er niet meer bij. Zij zijn gewoon beheerders geworden van een zak geld i.p.v. de oude “VOC mentaliteit” en ondernemerschap. En ja, met beheer loop je minder risico, maar maak je ook minder kans op winst. Wat je zaait, ….

  2. Nieuwe regeling is een DCD regeling wat in de komende jaren de winst flink zal doen stijgen.
    Tekorten hoeven niet meer aangezuiverd te worden.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.