Ruim 730 aanmeldingen voor Vereniging Geen PE(Plus) Examens Meer

Ruim 730 aanmeldingen voor Vereniging Geen PE(Plus) Examens Meer

De Vereniging Geen PE(Plus) Examens Meer van Michiel Zoet heeft inmiddels ruim 730 aanmeldingen binnen. Hoewel het aantal niet overeenkomt met het beoogde aantal van 2000 à 3000 aanmeldingen, is Zoet tevreden dat de Wft-examens steeds meer aandacht krijgen in Den Haag. “Ik ben blij dat er nu eindelijk aandacht is voor de schrijnende gevallen, maar het gaat mij om veel meer dan alleen de hardheidsclausule en daarom zal ik niet opgeven”, zegt Zoet.

“Het gaat om de klant, die moet goed advies krijgen, maar met dit examen krijgen we straks echt geen minder slechte adviseurs”, vertelt Zoet. Hij hoopt dat de moties van VVD-Kamerlid Aukje de Vries worden aangenomen. Daarnaast ziet Zoet graag dat een eventuele verlenging van de overgangsperiode tot 1 januari 2017 voor iedereen geldt, ook voor hen die het examen al gehaald hebben.

Zowel Edwin Herdink, voorzitter van het CFD, als Zoet hebben hun leden opgeroepen woensdagochtend weer in grote getale naar Den Haag te reizen. “Hoe meer er aanwezig zullen zijn, hoe meer er naar ons geluisterd zal gaan worden”, aldus Zoet.

 1. Slechts 1 maal per 3 jaar een examen vind ik aan de magere kant. Om echt actueel te blijven ligt een jaarlijkse toetsing meer voor de hand. Dan scheid je echt het kaf van het koren.

 2. 25 jaar werkervaring in dit vak heeft mij geleerd dat goed of slecht advies vrijwel niets te maken had met opleidingsniveau. Alle schandalen, niet 1 uitgezonderd, kwamen voort uit hebzucht en werden meestal gestart door hoogopgeleide lieden. Dat zal in de toekomst niet anders zijn, ook niet met eed e.d.
  In strafrecht opleidingen is ook bekend dat het ook niet uitmaakt hoe moeilijk je het de dief maakt of de hoogte van de strafmaat om het gedrag te veranderen. De pakkans vergroten is veruit het effectiefst. Een hond in huis is ook 10 keer effectiever dan het beste alarmsysteem, een letterlijke pakkans dus.
  Zorg dat de branche meer zelfreinigend vermogen krijgt. Geef alle kantoren toegang tot alle aanbieders zodat bij foute producten een alternatief bestaat om je brood te verdienen.
  Maak harde keurmerken in plaats van de huidige boterzachte, gecontroleerd door branche zelf. En dan geen alles of niets keurmerk maar zoals het in de bouw gaat, men mag best leidingen aanleggen, maar het aansluiten van gas of elektra mag uitsluitend door keurmerk gekwalificeerden. Dan krijg je ook weer kansen om stap voor stap door te groeien in dit vak, van leerling naar meester.

  • Jawel hoor, hoog opgeleid is garantie voor vakkundige mensen heb ik ergens voorbij zien komen als uitspraak door een minister. Neem voorbeeld aan de advocatuur…Moskovicz , Endstra allemaal goudeerlijke mensen toch!?

 3. Mooie Quote: Het gaat om de klant, die moet goed advies krijgen, maar met dit examen krijgen we straks echt geen minder slechte adviseurs”,

  In de basis de erkenning dat je geen goede adviseur bent als je geen actuele diploma’s hebt. Daar is iedereen die wel geslaagd is voor zijn WFT PE (plus)vast blij mee. Het pensioenvak is nu eenmaal een dynamisch geheel waarbij actualiteit belangrijk is.

  Het zal toch niet echt zo zijn dat er nu al meer dan 750 schrijnende gevallen zijn. Of zijn er “adviseurs” die gezakt zijn en nu denken op deze manier uitstel van excecutie te kunnen krijgen.

 4. Hoe zat het eigenlijk ook alweer met die Segway ?!/?

 5. Ha, met het opduiken van mijn diploma ‘Erkend -assurantieagent B’ (i.v.m. de om/inwisselingsplicht) ook de examenopgaven van 22 april 1980 teruggevonden..niks multiple-choicevragen maar allemaal open (kennis)-vragen.. 🙂

 6. Heel het PE – examen verhaal is verwerpelijk en daarmee zijn we de enige branche waarbij bestaande diploma’s ongeldig worden en e.e.a. zo doorslaat.
  sowieso zou het goed zijn personen boven 55 jaar bijvoorbeeld te ontzien want die weigeren massaal en dat is geen reden tot ontslag en dus ook slechts kennisvernietiging.
  een andere werknemer kon het er bijvoorbeeld niet bij hebben i.v.m. huiselijke problemen en ondanks zijn ontegenzeggelijke kwaliteiten, verkoos hij als 50 plusser afscheid te nemen van het vak en vrachtwagenchauffeur te worden. Jonge mensen zijn gezien het imago en de weerzin om je leven lang examens te moeten doen niet meer te krijgen en alles wat komt op advertenties of via uitzendbureaus zijn voor makelaars/grote intermediairs onbruikbare veelal maatschappij mensen van hoge leeftijd die nog nimmer een polis hebben verkocht, die ergens anders overtallig zijn geworden. Het hele verhaal is doorgeschoten en kwaliteit van advies en de kennis van “hoe verzeker ik wel of niet mijn Segway” is echt belachelijk.

  • Weigering om examen te doen is nu juist WEL reden voor ontslag. De werkgever in kwestie doet er dus verstandig aan om die weigering in het personeelsdossier op te nemen… En als iemand van boven de 50 ervoor kiest om het assurantievak in te ruilen voor een bestaan als vrachtwagenchauffeur omdat hij weigert 20 vragen over zijn vak in te vullen – misschien liggen daar dan ook heel andere overwegingen aan ten grondslag?

  • Dwarskijker 9 juni 2015, 13:36

   Helemaal met je eens! Doorgeslagen wetgeving…. of mogelijk een plan om het intermediair te lelimineren, is dat laatste de bedoeling dan Dijsselbloem en de CDFD goed bezig. Ook blijkt dat de VVD die dit steunt geen echte ondernemerspartij te zijn. Nu het bijna te laat is komt mevrouw de Vries eindelijk een beetje in actie. Ik verwacht veel meer daadkracht van een parlementslid die zegt dat haar partij het graag opneemt voor de ondernemers. Dus dient de VVD ook van de zelfstandigenaftrek af te blijven! Vooralsnog zal ik nooit als ATP nooit meer op de VVD stemmen. Dat is mijn eerlijke belofte en in tegenstelling tot de politieke leugenaars houd ik me altijd aan mijn belofte.

 7. Overgangsperiode zou juist terug gedraaid moeten worden naar 1 januari 2016 er is tijd genoeg om een en ander te halen. Uiteraard zijn er speciale gevallen daar kan een uitzondering voor gemaakt worden.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.