FD: Corruptie bij HDI-Gerling blijkt veel omvangrijker dan gedacht

FD: Corruptie bij HDI-Gerling blijkt veel omvangrijker dan gedacht

Het is vandaag de spectaculaire opening van het FD: verzekeringsbedrijf HDI-Gerling uit Rotterdam heeft voor € 25,5 mln beslag gelegd op de woonhuizen van Gerd en Marco M., de twee bestuurders die het bedrijf groot hebben gemaakt. Dit blijkt uit onderzoek van het FD in de databank van het Kadaster.

Met de beslagen probeert HDI-Gerling civielrechtelijk een schadeclaim van € 25,5 mln op de twee voormalige bestuurders veilig te stellen. Dit bedrag zou het tweetal hebben ontvreemd door oplichting, diefstal, corruptie en valsheid in geschrifte. HDI-Gerling is de op een na grootste industriële verzekeraar van Nederland.

In juni 2014 was na een boetebesluit van DNB al bekend dat het OM een strafonderzoek doet naar ex-bestuurder Bert S. van HDI-Gerling.

De verzekeraar wil van Bert S. € 4,4 mln terug, zo blijkt volgens het FD uit de gegevens van het Kadaster.

Fraude
Er zou volgens de krant ook aangifte zijn gedaan bij het in fraudebestrijding gespecialiseerde Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie tegen Gerd (74) en Marco M. (49). Vader en zoon M. zouden als hoogste leidinggevenden het bedrijf jarenlang op grote schaal hebben bestolen.

Volgens de krant heeft het Openbaar Ministerie vier verdachten op het oog, onder wie de drie genoemde ex-bestuurders.

Chalet Suisse
De vierde verdachte is Bas van V., die niet bij HDI-Gerling heeft gewerkt. Ook bij hem en zijn vrouw is beslag gelegd. Zij wonen officieel in Dubai, maar zijn wel eigenaar van het in Rotterdam bekende restaurant Chalet Suisse.

Vader en zoon M. waren lang de verpersoonlijking van HDI-Gerling. Dat de onderneming nu aangifte heeft gedaan tegen de twee bestuurders, is bijzonder. HDI-Gerling en het OM geven geen commentaar.

In 2004 had Gerd M. een interview met AM. Een van zijn uitspraken indertijd: “Je hebt geen goede en slechte bedrijven. Je hebt goede en slechte mensen”.

 1. Zo zie je maar dat eerlijkheid het langst duurt……Binnen HDI hadden de Mattkes altijd het laatste woord of het ging om de OR buitenspel zetten, leuke afspraken met Premier Oduber van Aruba (zakelijk!!!), of werknemers onderdrukken om zaken creatief te boeken via via! Daarnaast handje klap samen met Allianz Rotterdam en AON Rotterdam voor bepaalde prijsafspraken welke eigenlijk niet mogen. Er lopen daar nog meer ratten rond…die voor de samenwerking een bonus, hoog salaris of lease auto kregen.

 2. Prachtig nieuws in het FD eindelijk weer zo’n corrupt zooitje ontdekt. Weer een forse dreun in het vertrouwen voor onze financiële wereld. Opsluiten deze boeven en alles tot de laatste cent terugbetalen.

 3. Chalet Suisse bestaat niet meer. Is nu Chalet Chinois. Huurder huren dit pand voor € 10.000,– per maand. Lees de voorgeschiedenis maar eens op google. Ook hier is er van alles aan de hand wat het daglicht niet kan verdragen. Bij ons in de buurt noemen ze dat gewoon “slecht volk”.

  • Nadat Bert S contact kreeg met Jeanine v V ( kwade genius) is het pas echt bergafwaarts gegaan. Bas v V is meer een sulletje wat achter Jeanine aanloopt. De dochter van Jeanine (Celine L ) uit een vorig huwelijk met voormalig kroegbaas Melief Bender) is een kopie van haar moeder. Van t ergste soort. Ze hebben eigenlijk zelf geen kapitaal, alles lenen ze van een ander. Ook van Bert S van Hdi m.n de auto,s
   Gerard

 4. Eed?,…..Wij hebben onze zoon van jongs af aan geleerd dat stelen slecht is en dat het NIET mag,….en dat doet hij dus ook niet.

  Dit is dus waardoor dit land naar de kloten gaat, dit soort lieden hebben zich de afgelopen decenia’s overal weten te nestelen, met een wir haben est nicht gewust mentaliteit.

 5. Tuurlijk had dat uitgemaakt. Wie de eed aflegt laat dit soort dingen wel uit zijn hoofd. Daarom ook mijn voorstel om iedere Nederlander bij geboorte – of verkrijgen staatsburgerschap – de eed af te laten leggen.

 6. Wacht, wacht!!!! Jaaaaa, ik heb het!!!! Dan is dit in een keer afgelopen. Hou je vast. Daar komt ie: We gaan een eed invoeren!!! Ja, briljant, toch?

  • @klungelaar je antwoord klinkt nogal sarcastisch, maar deze mensen hebben inderdaad niet Dé Eed afgelegd. Het is natuurlijk achteraf makkelijk praten, maar denk dat het weldegelijk een verschil gemaakt had..

   • Hahahahahahaha, de kans dat alle bomen op één dag even dik zijn is groter dan dat Dé Eed hier een verschil had gemaakt.

    • Maar ik houd wel van mensen als jij. je geeft de mensheid nog een beetje hoop. Ik zweer ook dat ik je niet uit zal lachen. Hahahahahaha. Oeps…

   • @rd, “…. wel degelijk een verschil gemaakt had.” Sure, maar ik neem aan dat uw reactie ook sarcastisch is….

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.