Dijsselbloem wint Compliance Award

Dijsselbloem wint Compliance Award

Minister Jeroen Dijsselbloem heeft de Nationale Compliance Award 2014 gewonnen. De minister wordt geprezen om zijn doortastende, zelfbewuste en doelgerichte wijze waarmee hij een bijdrage levert aan het herstel van het vertrouwen in de financiële sector. Dijsselbloem is de opvolger van Hans Ludo van Mierlo, die vorig jaar won.

De Compliance Award wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt aan de persoon of de instelling die zich in dat jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied compliance en de professionalisering van de compliancefunctie in het bijzonder. De jury schreef over de minister: “Jeroen Dijsselbloem heeft zich persoonlijk gecommitteerd aan de algemeen gewenste cultuurverandering in de financiële sector. Hij bepleit die cultuurverandering niet alleen, hij is ook bereid gebleken zich daarvoor persoonlijk in te zetten tegen andere belangen en overtuigingen in. Hij gelooft in zijn missie, is bereid tot debat, wijkt niet bij de eerste weerstand en houdt zicht op het grote doel. Daarmee kan hij gelden als een voorbeeld voor compliance officers die binnen hun bedrijven niet zelden ook op weerstanden stuiten. Ook voor compliance officers in het veld geldt dat ze veel kunnen bereiken met het behoud van het zicht op het grotere doel en met inzet van hun hele persoonlijkheid.”

Dijsselbloem was vandaag niet beschikbaar om de award, die wordt uitgereikt door het Nederlands Compliance Instituut, te ontvangen, maar hij krijgt de prijs, een bronzen sculptuur op een sokkel van hardsteen, op 9 februari alsnog uitgereikt.

 1. Kees van Wonderen 23 januari 2015, 20:23

  Ik wordt een beetje misselijk van lui die elkaar een bos veren in de kont steekt. Tjonge jonge niet te filmen, herstel van vertrouwen, zo wollig en zo abstract. Totaal niet concreet en never een duidelijke omschrijving van te geven. Of hebben ze daar ook al complience op los gelaten. Een zielige vertoning met veel bruine armen.

 2. O land van de Ondergang,wat weer een afgang.

 3. Beste Colegae!
  Onze eigen baas, Jeroen Dijsselbloem, heeft mede dankzij onze inzet iq verzet en weerstand, deze begerenswaardige prijs in de wacht gesleept. Omdat we op de goede weg zijn alle reden voor een Groot Feest!!

 4. Echt tenenkrommend dit soort berichten, minister die een hele branche om zeep helpt en daar ook nog een award voor mag ontvangen, typisch Nederland zullen we maar denken.

 5. Te zot voor woorden, al met al een zielige vertoning heeft geen enkele toegevoegde waarde geleverd.
  Maar ja, gekken trekken de kaart.

 6. Sorry, maar nu ga ik toch echt over mijn nek! Die arrogante kwal krijgt een award, voor wat? Hij luistert niet eens naar de sector maar drijft zijn eigen zin door, oh….. daar krijgt hij juist award voor.
  Onbegrijpelijk, zal zijn arrogantie niet minder door worden.
  Ik zal de vlag buiten hangen als hij is vertrokken, alhoewel dan staat er vast weer zo’n politiek idioot op in Den Haag.

 7. …”wijkt niet bij de eerste weerstand en houdt zicht op het grote doel”

  dat heet gewoon eigenwijs en kortzichtig..

 8. sjonge jonge jonge . . . . mag ik even over mijn nek gaan

 9. Zegt alles over de mensen die deze prijs hebben toegekend, old boys network. Ik ga er verder maar geen woorden aan vuil maken.

 10. Onbegrijpelijk.

 11. Compliance, zo lees ik, betekent : volgzaamheid, gehoorzaamheid. En heeft als doel het strikt naleven van wet- en regelgeving.

  Hoe verrassend dat juist De opper Minister deze prijs dan krijgt. Belangrijkste doel van een Minister en Regering is nou juist het ‘maken’ van nieuwe wetten en regels.

  Dijsselbloem is er voor verantwoordelijk om niet goed functionerende wetten te veranderen, terwijl compliance juist tot doel heeft om slaafs, zonder moeilijk te doen een wet na te leven.

  Dijsselbloem is derhalve “een schaap in wolfskleren”

 12. Grappig, wist niet dat compliance tegenwoordig staat voor het slopen van de economie met 1 beroepsgroep in het bijzonder, hoogst merkwaardig.

 13. Wat is dat voor jury?
  over enige jaren zal met wat meer afstand van de waan van de dag geconcludeerd worden dat de heer Disselbloem onherstelbare schade heeft toegebracht aan een internationaal bloeiende NL bedrijfstak, (wie hebben er nou het aandeel en het bankieren uitgevonden, wij toch! hup VOC!) Zijn economisch beleid wordt door elke internationale econoom fronsend bekeken. Het vasthouden aan vooroordelen kun je geloof noemen, of vasthoudendheid, in wezen is zijn bedoeling het decimeren van de financiële sector. Hij houdt niks voor niks vast aan een PE circus wat toetreders ontmoedigt, studenten voor een andere richting laat kiezen, en oudere ondernemers aanmoedigt er mar mee te stoppen.

  • Ik noem hem gewoon een eigenwijze driek, niets meer en niets minder!

  • Hij (dhr Dijsselbloem) gelooft in zijn missie, is bereid tot debat, wijkt niet bij de eerste weerstand en houdt zicht op ZIJN grote doel.
   Helemaal mee eens en om zijn doel te bereiken heeft hij – en de hele politiek overigens – het intermediair en de rest van de Nederlandse financiële sector als afleidingsmanoeuvre ingezet..
   Wat één Europese munt? Dan ook één uitgave-beleid in Europa!
   Wat ‘bezuinigingen? Dan elke Europeaan met 55 of met 75 jaar met pensioen!
   Maar bovenal? Waarom niet al een paar jaar geleden openzetten die geldkraan voor Nederland? Dhr Dijsselbloem heeft geen boodsschap gehad aan dede Nederlandse economie.
   En ikke…ik ben trots op onze prijs: de voldoening van alle afgesloten hypotheken, waarbij mensen a.h.w. beleggen in grond- en een mooi gestapelde hoop inflatiebestendige stenen en daarbij de werkgelegenheid in Nederland nog een beetje in stand hebben gehouden.

 14. Hij gelooft in zijn missie (lekker blijven doen), is bereid tot debat. Nu wordt echt imbeciel. Is op het dossier vakbekwaamheid volledig langs de tweede kamer gegaan. Tweede kamer wilde niet op dit dossier Dijsselbloem letterlijk laten vallen, was het niet groot genoeg voor. Compliance??? Houdt zicht op het grote doel. Brussel. Gelukkig worden de prijzen uitgedeeld in maart in de vorm van provinciale staten verkiezingen, laatste peiling PVDA 6%. Ik vind het oprecht nog veel.

 15. En weer een award waar niemand op zit te wachten. Ook de “winnaar” niet, dat blijkt.

 16. leo tol uwgeldwinkel.nl 22 januari 2015, 18:28

  Minister Dijsselbloem was vandaag even niet beschikbaar, de geldpers moest gestart worden.
  Ik denk daar wat van….

 17. Hij gelooft in zijn missie, hij wijkt niet bij de eerste weerstand?
  Hij snapt er geen snars van en dit zijn opstapje naar een commissariaat bij een bank of verzekeraar. Man wat een poppenkast.

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.