Dijsselbloem gaat in op uitnodiging sector

Dijsselbloem gaat in op uitnodiging sector

Minister Jeroen Dijsselbloem zal ingaan op de uitnodiging van de financiële sector om jaarlijks bij te praten over de stand van zaken. Het Verbond van Verzekeraars, de NVB en de Pensioenfederatie nodigden de minister onlangs publiekelijk uit.

NVB-directeur Eelco Dubbeling liet in gesprek met BNR weten dat Dijsselbloem bereid is om dat gesprek aan te gaan. “Er komt binnenkort een uitnodiging van hem aan de sector om op het departement te komen praten over dat stuk. Maar vooral ook over wat er in de sector gebeurt en wat de verwachtingen van ons en andersom zijn”, zegt Dubbeling. Ook de verzekeraars en pensioenfondsen zijn welkom om aan te schuiven bij het gesprek met Dijsselbloem.

Dubbeling maakte nogmaals duidelijk dat het opiniestuk van Dijsselbloem, waarin hij flink uithaalde naar de sector, verkeerd is gevallen: “Er werd gedaan alsof we overal tegen zijn. Dat is niet zo. We hadden wel behoefte om daarop te reageren en om vooral tegen minister te zeggen: zullen we daar eens over praten?” Met het ingaan op die uitnodiging lijkt de kou voorlopig weer uit de lucht. Dubbeling: “Ik heb deze minister leren kennen als iemand die op een heel open manier het gesprek voert. Hij is een aantal keer bij ons op bezoek geweest. Hij geeft ongezouten zijn mening over de sector. Dat vind ik prima. We hebben een goede discussie gehad met hem over een aantal onderwerpen. Hij schrijft in het opiniestuk dat er massieve weerstand zou zijn tegen het verhogen van kapitaaleisen, terwijl we op dit moment juist bezig zijn om die kapitaaleisen juist te verhogen.”

  1. Dan mogen ze wel opschieten met die uitnodiging, geef het Kabinet nog een paar maanden, MH 117 kan wel eens de druppel worden.

  2. “Hij geeft ongezouten zijn mening over de sector”. Tjonge, dat is werkelijk een pre voor een bewindspersoon. We hadden nog geen columnisten, journalisten, consumentenprogramma’s, parlementsleden en zo nog wat opiniemakers die hun mening ongezouten de wereld in slingeren. Daar moest hoognodig een minister (met een schuin oog naar de peilingen) ook een bijdrage aan leveren. Maar… zaken die ons functioneren belemmeren (oneigenlijke concurrentie door directe aanbieders, verstikkende regelgeving die enerzijds iedere eigen verantwoordelijkheid bij de klant wegneemt maar anderzijds het inwinnen van advies nodeloos bemoeilijkt en onbetaalbaar maakt, ontmoedigingsbeleid voor nieuwe toetreders en oudgedienden) neemt hij niet weg, integendeel. Maar goed, ik wens Dijsselbloem veel plezier bij het knusse oudejongenskrentenbrood-samenzijn met banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Of zijn Adfiz en/of CFD ook welkom?

Comments are closed.

Herstel wachtwoord
Geef je e-mail adres. Een nieuw wachtwoord wordt verzonden.